over zomerfotograaf

In de zomer van 2012  was Marjet een tijd op het eiland om te werken aan de fotografie en het ontwerp van de website voor het tweemast zeilschip www.regina-vlieland.nl. Tijdens dat verblijf groeide langzaam het idee om met haar Vlieland foto-archief, haar liefde voor het eiland en de wens om meer te gaan doen met fotografie en vormgeving een droom te verwezelijken.


Marjet: "Ik word regelmatig gevraagd voor het portretteren en vastleggen van bijzondere momenten.   Vaak niet voor de fotografie alleen, maar meestal ook om het fotomateriaal vervolgens vorm te geven  in albums, reportages, presentaties en collages. Blijkbaar heb ik een bepaalde stijl die mensen aanspreekt. Ik hoor vaak dat men mijn  foto's ongedwongen en spontaan vindt... dat ze de kern raken van hoe de geportetteerden écht zijn. En dat mijn manier van bewerking schijnbaar overtuigend  aansluit bij de informele sfeer die ik ook met mijn foto's weet te treffen. Ik werk op eigen gevoel en  blijf dicht bij wat ik zelf mooi vind.   Dat dat bij mijn opdrachtgevers ook "binnen komt" maakt een blij mens van me...     De reacties bij oplevering van het resultaat zijn vaak ontroerend en ik ervaar het als een feestje om het te mogen doen."


Marjet (1966)  is, na een lange carrière in marketing & sales bij Philips Nederland in het dagelijks leven nu zelfstandig ondernemer en woont in het ook héel mooie Wageningen met haar 3 dochters. Naast haar werk in fotografie en vormgeving is ze actief als ZZP'er op het gebied van organisatie, marketing , communinicatie en PR en is verhuurt ze 4 bijzondere recreatieve locaties op Vlie, in Fryslan (www.waterhuisboppe.nl) en Twente/Ootmarsum (www.villanostalgia.nl).   

   

Zomerfotograaf is, en is een initiatief van, Marjet van Veelen.


"Vlieland heeft mijn hart vanaf het eerste moment gestolen. Sinds 2003 kom ik er meerdere malen per jaar. Ik heb het eiland inmiddels meer dan 100 keer bezocht in alle seizoenen. Vaak met mijn 3 prachtige dochters Jet, Pien & Noor, die zich er ook altijd helemaal thuis voelen. Maar soms ben ik er ook alleen met mijn camera, om in stilte te genieten. Ik heb nu een sfeervol eigen stekjes op het eiland, die ook verhuurd gaat worden (zie www.ziltzandzon.nl en www.tentvanjet.nl) waardoor ik er nóg vaker van kan genieten.


De sfeer, onmetelijke ruimte en schoonheid van Vlie, ik krijg er nooit genoeg van.  Met een glaasje wijn in een duinpannetje de zon in de zee zien zakken,  een boek in stilte op een bankje aan het Wad of met mijn oortjes in úren langs het strand struinen..... Da's mijn vorm van ultiem geluk "


Marjet heeft in de afgelopen 15 jaar een flink archief aan prachtige foto's van het eiland opgebouwd. In 2010 resulteerde dat, in combinatie met de ontwapenende gedichten van haar dochter Jet over het eiland, in de uitgave van een foto & gedichtenbundel. Dat boekje werd destijds door Foto Hommema,  de huidige  Visit Vlieland Vakantiewinkel in de Dorpsstraat, verkocht.    Een expositie van Marjet's werk met als thema "Feel good Vlieland in alle seizoenen" hing   aan boord aanboord van de MS Vlieland en is te zien in de Reddingbootschuur op Vlieland.

Marjet maakte ook de sfeerbeelden voor de VVV-gidsen van 2016  tm 2020.